Nauku ja Nöpö

 Naukun historia.

Nauku 1994-2012

nauku002.jpg

 

Nauku eli 18 vuotiaaksi.

Nauku 6 varpainen poika-kissa, iso kokoinen

Nauku tuli minulle alkuvuodesta 1994. Kaverini toi Naukun.

Eräänä päivänä, kun jälleen kerran tulin töistä, Nauku oli meillä, en ollut koskaan suunnitellut kissan ottamista ja ei ollut edes koskaan puhetta kaverini kanssa, että ottaisin kissan.

Kaverini kertoi, että hän oli saanut kaveriltaan "KattiMatin" ja oli kaverini laittanut "katti- matin" putkilaukkuun kaverinsa luona ja kaverini oli kävellyt putkilaukun kanssa Helsingissä kaupungilla, ennen tulemista luokseni, oli kuulemma "KattiMatti" kurkkinut laukusta pää oli kuulemma vain näkynyt ja -mihin tässä ollaan menossa... tyyliin varmasti Nauku ajatteli.

"KattiMatti" jäi meille ja sai minulta nimen Nauku, oikeastaan veljeni Teuvon vinkistä annoin nimen!

Nauku oli alussa pitkään piilossa meillä kotona arkaili kovasti, ja vaikka lapsuudenkodissani oli ollut kissa niin en oikein tiennyt miten Naukua olisin lähestynyt, toki Nauku oli käynyt laatikollaan ja syömässä, kun olin poissa, mutta piiloon  meni aina, kun tulin kotiin! Sitten kerran, kun menin lattialle istumaan niin yhtä äkkiä, Nauku tuli yllättäen puskemaan.

Nauku oli oikein vilkas kissa pentuna hauskimpia tapahtumia oli se, kun Nauku oppi sen, että postia tulee öisinkin, sanomalehti!
Seurasin monta kertaa aitiopaikalta showta, aikaisin aamuyöstä.. Nauku kurkki ikkunalaudalta ulos ja seurasi  tarkasti sanomalehdenjakajaa ja, kun asuin 3 kerroksessa niin siitä ikkunalaudalta oli suora näköyhteys kadulle, ja kun ala-ovi kävi niin Nauku hyppäsi ikkunalaudalta lattialle ja töms....(yläkerran  naapuri oli kuullut tämän töms...ja maininnut siitä kaverilleni) siitä sitten eteiseen Naukun paksut askeleet meni ja töm töm töm...
vaan kuului, Nauku asettui kengän taakse piiloon ja alkoi odottamaan, se asunto missä asuin siinä ei ollut ulko-ovessa väliovea ollenkaan näkyi suoraan postiluukku, ja yön kohokohta näytti   olevan Naukulle se,  kun postiluukusta tuli lehti!

Hauskimpia tapahtumia on se myös, kun Nauku oppi katsomaan tv:tä! Ja erityisesti aamu tv:tä. Nauku meni usein aamuisin istumaan tv:n eteen odottamaan milloin avaan tv:n sieltä sitten katsottiin,  Naukun johdolla uutisia ja vielä nykyisin televisio on Naukun kaveri erityisesti nykyisin Naukua kiinnostaa linnut!

Nauku on ollut terve, ainoa kiusallinen sairaus on ollut virtsatiekivet!
Struviittikivi!

Noin 2 vuotta sitten jouduin käyttämään Naukua 4 eri lääkärillä ennen kuin löytyi sellainen eläinlääkäri joka oli tietoinen kissan
sairauksista ja lääkäri määräsi Naukulle lääkeruokaa, Nauku on syönyt yli 2 vuotta Walthan Royal Canin s/o urinary
Tässä linkki Walthan Royal Caninin sivuille

 

Waltham Royal Canin urinary s/o

Tuon lääkeruuan ansiosta ei ole tullut enää Naukulle virtsatiekiviä. Suosittelen.

Jäi mieleen eräs eläinlääkäri, hän olisi ilman sen kummempaa tutkimusta laittanut Naukulle lopetuspiikin, sen eläinlääkärin mielestä ei ollut enää mitään tehtävissä. No, se oli sen eläinlääkärin mielipide, ja minulla taas oma mielipide asiasta.

Nauku on sisäkissa ja ei osaa kaivata ulos. Ulkona käy silloin, kun lähden maalle ja kannan Naukun autoon. Nauku makaa autossa meno matkan maalle paikallaan, mutta, kun tulemme takaisin Helsinkiin,   niin Nauku nousee heti Vantaan jälkeen katsomaan auton ikkunasta!
Kyllä kissa kotipaikkakunnan ilmaston tuntee!

 

Nöpön historia

nopo1.jpg

Nöpön mielipaikka ikkunalauta!

Nöpö, maatiaispoika-kissa, 5,7 kg syntynyt helmikuussa 1996

Nöpö tuli minulle vuonna 1996. Minulla oli ollut EEMELI kissa, ja Eemeli jouduin viemään lopetettavaksi, koska Eemeli sairastui!

Kävin hakemassa Naukulle kaveriksi Nöpön puistolasta Helsingistä!
Nöpö on ollut alusta saakka hyvin arka ja kyllä Nauku joskus syyttä suotta kurittaa Nöpöä. Kerran sain Naukun kiinni itse teosta
oli Nauku lyömässä Nöpöä paksulla tassulla ja Nöpö otti iskut vastaan oli pakko puuttua tappeluun.

Kerran taas, kun tulin kotiin oli eteinen täynnä karvatuppoja oli Nauku ja Nöpö tapelleet oikein kunnolla. Yleensä Nauku ja Nöpö tulevat hyvin toimeen keskenään,
mutta joskus riitaa saattaa tulla ihan pelkästään riitelemisen ilosta!

Muutin kesäkuussa takaisin Helsinkiin, asuin 5 vuotta Vantaalla ja Helsingin uudessa kodissa Nöpö oli jostain saanut päähänsä, että meidän makuuhuoneen komerossa on "joku" Nöpö suhisi aina vaatekomeron ja kurkki komeroon sisälle ja sitten perääntyi suhisten!

Jouduin tyhjentämään koko komeron, kun aloin jopa minäkin epäilemään mitä siellä oikein on! Ei näkynyt sitä "jokua"!!
En tiedä mitä siellä sitten oli, mutta enää ei ole Nöpö pitkään aikaan suhissut komeroon!