Hupun ja Leevin kevät..

Perjantai 14.5.2021 klo 9:00


Hupun ja Leevin kevät on alkanut hyvin. Jostain syystä kotimme keittiöön   on alkanut tulla  jostain  hämähäkkejä. Niitä kävelee lattialla, ja Leevistä on tullut  hämähäkki  tiedottaja.

Leevi tiedottaa minulle omalla tavallaan hämähäkki lattialla, ja minun tehtävä on hämähäkin pyydystäminen Leevin avustuksella pieneen lasiastiaan,  jonka sitten vien ulos ja päästän hämähäkin luontoon jatkamaan elämäänsä.   

Joka päivä on  hämähäkin pyydystämistä. Tilannetta tutkitaan onko kenties  kotonamme jossain hämähäkin pesä?. Silloin, kun Leevi on nukkumassa, ja herää niin Leevi menee ensimmäisenä tarkistamaan aina keittiön lattian, ja käy joka kohdan läpi, ja minä seuraan keittiön ovelta paikallani tilannetta, ja kun Leevi lopettaa tarkistuksen, ja lähtee pois keittiöstä, niin hämähäkkejä ei ole ollut silloin lattialla.

Leevi ei tapa hämäkkiä vaan jää tuijottamaan hämähäkkiä.

Ja mikä kummallisinta, Hupu pelkää hämähäkkejä!  Täällä kotonamme menee aina suihkuhuoneeseen piiloon,  jos on Leevi löytänyt lattialta hämähäkin. Välillä käy kylpyhuoneen ovella katsomassa onko tilanne ohi, ja jos ei ole ohi,  niin menee takaisin suihkuhuoneeseen.!

Ja meikäläinen, ensimmäistä kertaa, kun näin hämähäkin lattialla kävelemässä täällä,  niin kiljaisin niin että koko kaupunki kuuli, ja hyppäsin melkein kattoon!

Mutta nyt olen hämähäkkeihin tottunut, ja kun pyydystän hämähäkin lasiastiaan, niin aina kun vien hämähäkin ulos luontoon jatkamaan elämäänsä, niin juttelen hämähäkille siinä pienellä muutaman askeleen matkalla:- miksi sinä tänne tulet ? tulitko etsimään kadonneita hämähäkkejä,   jotka olen vienyt ulos  luontoon, vai tulitko tervehtimään Hupua ja Leeviä? t.Tuula

hupleevi.jpg

                                  Leevi tarkkailee lattiaa, ja Hupu odottaa tapahtuuko mitään.

hamahakki.jpg

Siinä on uusi ystävämme, pyydystän ja vien ulos  luontoon jatkamaan  elämäänsä.